Sponsors PSV juichen bij loting

Al in de eerste groepswedstrijd van de Champions League kan Ajax zich revancheren voor de pijnlijke uitschakeling van vorig jaar in de kwartfinale van het toernooi voor beste clubteams van Europa. Na het bezoek bij titelhouder AC Milan stuiten de Amsterdammers ook op Celta de Vigo en Club Brugge.

Na zes mislukte pogingen weet PSV ook wie het moet bedwingen om eindelijk eens de eerste ronde van de Champions League te mogen overleven. De loting van de eerste ronde van het prestigieuze toernooi koppelde de landskampioen gisteren aan Deportivo la Coruña, AEK Athene en Monaco.

Geheel in de traditie van de laatste jaren reageerden de Nederlandse deelnemers redelijk opgelucht op het resultaat van de in Monaco verrichte loting. Evaren als hij is, probeerde Guus Hiddink het optimisme nog enigszins te temperen. ,,Dat gejuich achter in de zaal was niet van de spelers hoor. Nee, dat waren de sponsors. Die verheugen zich op drie mooie reisjes.''

PSV start woensdag 17 september voor eigen publiek de zevende achtereenvolgende overlevingsjacht in de Champions League tegen Monaco. De Franse vice-kampioen moest deze zomer nog via de rechter afdwingen dat ze niet naar de tweede divisie werd teruggezet. ,,We weten niet veel van ze maar gaan ze dit weekeinde tegen Metz bekijken'', aldus Hiddink.

De trainer van PSV vreest de uitwedstrijden tegen Deportivo la Coruña en AEK Athene. De voormalige Spaanse werkgever van Roy Makaay bedwong in de laatste voorronde Rosenborg, de Grieken bleven Grasshopper Zürich de baas. ,,In beide stadions kan het echt spoken. Dat wordt heel lastig.''

Een dag na de smadelijke vertoning tegen Grazer AK drukte Ajax-trainer Ronald Koeman zich voorzichtig uit. ,,Het wordt vechten voor de tweede plek. Want AC Milan is voor mij de grote favoriet. Daarnaast is Celta ook sterk. Brugge is een hele degelijke en fysiek sterke ploeg.''

Ajax hervat op dinsdag 16 september het avontuur in de Champions League op de plek waar het vorig jaar de mooie opmars in het Europese clubvoetbal niet kon vervolgen. Nog steeds zijn ze in Amsterdam niet vergeten hoe oud-Feyenoorder Tomasson in blessuretijd voorkwam dat de jonge Amsterdammers doorstoomden naar de halve finale van de Champions Leaue.