Som en Sedoc naar halve finales WK

De Nederlander Bram Som heeft zich gisteravond eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de 800 meter. Hij werd tweede in zijn serie, in 1.46,11 minuut. Zijn landgenoot Arnoud Okken kwam met 1.48,15 niet door de eerste ronde. De halve finales staan voor vanavond (20.40 uur) op het programma, de finale is zondag. De Nederlander Gregory Sedoc bereikte de halve finales van de 110 meter horden.

Giuseppe Gibilisco werd dankzij een sprong van 5,90 meter wereldkampioen polsstokhoogspringen. De Italiaan wordt gecoacht door Vitali Petrov, de vroegere coach van de legendarische Sergei Boebka. De Nederlanders Christian Tamminga en Rens Blom waren eerder in de week uitgeschakeld in de eerste ronde en keken vanaf de tribune toe. In een spannende afvalrace eindigde de Zuid-Afrikaan Okkert Brits als tweede, de Zweed Patrik Kristiansson won de bronzen medaille. De onttroonde wereldkampioen, Dmitri Markov uit Australië, werd vierde.

De Australische Jana Pittman werd wereldkampioene op de 400 meter horden. De Amerikaanse Sandra Glover won zilver, de Russin Julia Pechonkina eindigde als derde nadat ze met een riante voorsprong aan het laatste rechte eind was begonnen. Bij de vrouwen behaalde de Cubaanse Yipsi Moreno de wereldtitel kogelslingeren. Ze slingerde de kogel 73,33 meter ver en bezorgde Cuba daarmee het eerste succes op de wereldkampioenschappen. De Russin Olga Kuzenkova werd tweede (71,71), voor de Française Manuela Montebrun (70,92).