Familie Van der Gun wil nu rust

De ouders van de elfjarige Lusanne van der Gun, die maandag ontvoerd werd en nu weer thuis is, hopen dat hun dochter haar normale leven zo snel mogelijk kan oppakken. Tijdens een korte ontmoeting met de media, gistermiddag bij de boerderij van de familie in het Friese Oldeberkoop, liet het meisje weten dat het goed met haar gaat.

De ouders zeiden onder de indruk te zijn van alle steunbetuigingen die ze hebben ontvangen. ,,Dit alles is voor ons een grote steun geweest in deze moeilijke dagen.'' Ze lieten weten dat ze nu graag weer met rust gelaten willen worden.

De politie heeft gisteren uitgebreid met het meisje gesproken. Ze is ook medisch onderzocht. Volgens de politie verkeert zij naar omstandigheden in goede gezondheid. Er zijn inmiddels zo'n negenhonderd tips over de zaak binnengekomen. Naar de ontvoerder wordt nog gezocht. De politie in Friesland werkt bij het onderzoek samen met korpsen in Limburg. Er zit een team van vijftig tot zestig rechercheurs op de zaak.

In Groningen zijn woensdag drie studenten aangehouden die een nep-ontvoering in scène hadden gezet. De politie ontving tips van getuigen dat bij een benzinestation in Kolham een geboeide vrouw bij twee mannen in een witte Volvo zat. Met de ontvoering in Oldeberkoop in het achterhoofd sloeg de politie meteen groot alarm. De Volvo werd met zwaailichten en sirenes achtervolgd en van de weg gehaald. De studenten, die alledrie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam studeren, bekenden na hun aanhouding dat het ging om een ontgroeningsgrap. De politie noemt de grap ,,op zijn minst misplaatst'' en stelt dat het gedrag van de drie onnodige risico's heeft opgeleverd voor het verkeer op de weg.