Eigen nieuws

Hoe was je eerste schooldag? Ben je blij met je klas of niet? Schrijf ons wat je hebt meegemaakt. Dan zetten wij het in de krant! Vermeld wel altijd je naam, adres en leeftijd. Stuur je verhaal naar NRC Handelsblad, postbus 3372, 1001 AD Amsterdam. Of e-mail naar cs@nrc.nl. Ook tekeningen en foto's zijn welkom.

Snoepje van melk

Hier in Argentinië is het eten heel gek. Het begint bij het ontbijt al. Dunne, geroosterde sneetjes stokbrood, met twee dingen maar om er op te doen: jam of dulce de leche. Dat betekent: snoepje van melk. Maar super, mega, véééél te zoet. Je wordt er kotsmisselijk van. Als drinken: koffie of thee. Op school hebben ze 6 keer `snack'. Dat is koekjes met `maté cocido', een kruidendrank die ze hier altijd drinken, of chocolademelk (allebei warm). Om 2 uur: lunch. Ook warm. Vandaag was het soep, tomaten, kip en aardappelpuree. Die is lekker. Als ze thuis komen hebben ze `theetijd', met cakes in alle soorten en maten, thee, allerlei brownies, koekjes, etc. Maar voordat ze naar huis gaan hebben ze op school net snack gehad! Dat is wel maf. Om 8 uur avondeten (ook warm, heel vaak milanesas – een soort schnitzels) en om 11 uur naar bed. Thuis doen wij het anders, want we vinden het maar raar. Laatst was Merels verjaardag. We hadden een springkussen gehuurd, in de tuin. Want dat kan hier gewoon. Het was een superleuke. Met een enorme glijbaan, touwladders om erop te komen, in één woord geweldig. En al het eten was gemaakt door ons dienstmeisje Lucia. Lekker deftig. Ze kan heel goed koken. Ik heb empanadas leren maken van haar. Dat is een soort hartige opgevulde pannekoek die helemaal dicht zit. Die zijn ook wel lekker.

Eigen nieuws en foto van Barbara Haenen,

10 jaar, uit Argentinië

De merel in de keuken

Er was bij ons een merel naar binnen gevlogen.

Het was even schrikken.

De merel was in paniek. Hij begon tegen het raam te tikken. Hij was heel bang daarom poepte hij alles onder.

Mijn vader had de merel vastgepakt, met handschoenen aan. En heeft de merel naar buiten gedragen. Piepen dat het beest deed!

De merel ging buiten op de heg zitten uitrusten.

Eigen nieuws van Jet Sloterdijk, 8 jaar, Hengelo

Niet bij nagedacht...

Ik wil iedereen vragen,

of je nou luistert of niet,

eens even op te letten.

Waarom zeggen baby-poppen

altijd mama?

Waarom staat er altijd:

vraag je moeder?

Waarom staat er:

gaat je moeder mee?

Waarom staat er:

wast je moeder die trui?

Waarom, waarom,

waarom...Nou?!

Waarom niet papa-power?

Ik heb geen moeder meer

sinds 2 maanden,

maar wel een vader!!!

Een hele goeie!!!

Ik wou deze brief altijd al schrijven,

maar dit is een goed moment.

Eigen bericht van Eliza van Steenhoven,

10 jaar, uit Amsterdam