André van Duin op tournee met nieuwe revue

De komiek André van Duin maakt vanaf volgend najaar weer een theatertournee met een revue-achtige show. De première vindt in oktober 2004 plaats in theater Carré in Amsterdam, dat na het komende kerstcircus dicht gaat voor een grote renovatie.

Van Duin zal het theater heropenen, en speelt daarna honderd voorstellingen in zeven à acht grote theaters. De show wordt geproduceerd door Joop van den Ende en geregisseerd door Guus Verstraete, en staat in het teken van Van Duins 40-jarig artiestenjubileum. Wie er verder in zullen optreden, is nog niet bekend. Ruim acht jaar geleden nam Van Duin (56) afscheid van het theater. Sindsdien trad hij alleen voor televisie en radio op. Maar intussen is zijn tv-carrière tot stilstand gekomen, terwijl zijn wekelijkse Dik Voormekaar Show door de TROS-radio is geschrapt wegens bezuinigingen. Hij houdt het komende seizoen vrij om zich op de revue voor te bereiden. ,,Ik heb weer enorme zin in de warmte en het geroezemoes van het theater'', zegt hij. Dit voorjaar hield Van den Ende al een pleidooi voor Van Duins comeback in het theater; hij vond dat de komiek de laatste jaren beneden zijn niveau werkte.