Zege Brugge op Dortmund

Een dag na Anderlecht heeft ook Club Brugge zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Belgische kampioen won gisteravond na een strafschoppenserie van Borussia Dortmund. De return was net als de heenwedstrijd in 2-1 voor de thuisploeg geëindigd.

Ook de twee Schotse voetbalploegen plaatsten zich voor het hoofdtoernooi. Celtic won voor eigen publiek met 1-0 van MTK Boedapest, dat het eerste duel al met 4-0 had verloren. Glasgow Rangers won met 2-1 bij Kopenhagen. Het eerste duel eindigde in 1-1.

Het Turkse Galatasaray, de werkgever van Frank de Boer, wonnen net als twee weken geleden met 3-0 van CSKA Sofia. Ook Dinamo Kiev mag weer deelnemen aan de Champions League. De ploeg uit Oekraïne won met 2-1 bij Dinamo Zagreb, dat het eerste duel met 3-1 had verloren.

Celta de Vigo ontsnapte bij Slavia Praag. De Spanjaarden verloren de uitwedstrijd met 2-0. Celta de Vigo had het thuisduel met 3-0 gewonnen. AEK Athene maakte voor eigen publiek de 1-0 nederlaag van twee weken geleden tegen Grashopper ongedaan. De Grieken plaatsten zich via een 3-1 zege.

Ook Olympique Marseille mag aan de Champions League deelnemen. De Fransen kwamen thuis tegen Austria Wien niet verder dan 0-0. De uitwedstrijd hadden ze met 1-0 gewonnen. Lokomotiv Moskou speelt komend seizoen ook op het hoogste Europese niveau. De Russen wonnen de thuiswedstrijd van Sjachtar Donetsk met 3-1. De uitwedstrijd was met 1-0 verloren.

De Engelse titelfavorieten Arsenal en Manchester United hebben gisteravond in de Premier League ook hun derde compwtitiewedstrijd gewonnen. Arsenal won in Londen met 2-0 van Aston Villa. Campbell en Henry waren de doelpuntenmakers. Manchester United versloeg Wolverhampton Wanderers met 1-0.

Real Madrid heeft de eerste prijs van het seizoen gewonnen. De Spaanse kampioen won gisteren de nationale Supercup ten koste van Mallorca. Raúl, Ronaldo en David Beckham bezorgden de thuisploeg in Madrid een 3-0 zege. Mallorca had het eerste duel met 2-1 gewonnen.