WADA vraagt om dopingonderzoek kampioen Young

Het Wereld Anti Doping Agentschap (WADA) wil dat het internationaal olympische comité (IOC) de dopingaffaire rondom de Amerikaanse atleet Jerome Young gaat onderzoeken. De sprinter die dinsdag in Parijs de wereldtitel op de 400 meter won, zou in 1999 zijn betrapt op het gebruik van steroïden, maar de Amerikaanse atletiekbond verzuimde hem destijds te schorsen en weigerde bovendien zijn naam bekend te maken aan de internationale atletiekfederatie IAAF. Daarom kon Young een jaar later gewoon deelnemen aan de Olympische Spelen in Sydney. De Amerikaanse krant LA Times onthulde gisteren deze feiten. ,,Het is noodzakelijk dat het IOC deze zaak onder de loep neemt'', schreef WADA-voorzitter Dick Pound aan IOC-voorzitter Jacques Rogge. ,,Er moeten gepaste maatregelen worden genomen.''