Voorkeur Muziek

Belcanto Festival

Het jaarlijkse Belcanto Festival in Dordrecht wordt dit jaar beheerst door Don Giovanni. De opera Don Giovanni van Righini wordt drie keer uitgevoerd in schouwburg Kunstmin. Verder is er een Don Giovanni Seminar, Don Giovanni in een marionettentheater en Don Giovanni van Mozart wordt twee keer uitgevoerd aan de piano. Daarnaast zijn er nog meer belcanto-activiteiten, o.a. tijdens een lunchconcert, high tea, diner chantant en soirée.

31 aug t/m 14 sept, Dordrecht. Inl 078-6314029; www.dordt.nl.belcanto

Lowlands Festival

Theater, film, schrijvers en vooral veel popmuziek op het jaarlijkse kampeerfestival in de Flevopolder. Met The Mars Volta, The Coral, Noorse hoempa van Kaizers Orchestra, Sparta, Raveonettes, Ladytron, Fischerspooner (29 aug), Polyphonic Spree, Caesar, Starsailor, Blackalicious, The Streets (30 aug), Sizzla, Suede, PJ Harvey, Foo Fighters, Grandaddy, Feeder, The Datsuns en Matthew Herbert Big Band (31 aug). Six Flags-terrein bij Biddinghuizen.

Inl www.lowlands.nl