Raadslid Tynaarlo in tegenaanval

Fractievoorzitter C. Kloos van Leefbaar Tynaarlo doet aangifte van lekken rond de herbenoeming van burgemeester H. Pannekoek. Hij gaat daarmee in de tegenaanval tegen de aangifte die de Drentse commissaris van de koningin R. ter Beek maandag deed tegen Kloos. Het raadslid zou volgens Ter Beek de geheimhoudingsplicht hebben geschonden door te verklaren dat Pannekoek op aandringen van de vertrouwenscommissie uiterlijk 31 december 2004 opstapt. Kloos stelt dat al veel eerder informatie is gelekt en dat daar ook onderzoek naar moet worden gedaan. Leefbaar Tynaarlo diende dinsdagavond tijdens de raadsvergadering een motie in voor een onderzoek naar het lekken, maar deze werd door de raad weggestemd. Kloos hoopt dat met de aangifte alsnog een onderzoek wordt ingesteld.