`Mag ik even bellen?'

De 11-jarige Lusanne kwam gisteravond om half acht het Campanile Hotel in Venlo binnen en meldde zich bij de receptie.

Manager Patrick van Soest stond haar te woord. ,,Ze vroeg: `Mag ik even mijn ouders bellen, ik ben ontvoerd' '', vertelt Van Soest. Hij had de kranten gelezen en vermoedde direct wie het kind was. ,,Hoe oud ben je?'', vroeg hij haar. ,,Elf jaar'', zei ze. ,,Toen wist ik genoeg'', zegt Van Soest. ,,We hebben het kind een glaasje fris gegeven en een van onze medewerkers is met haar een frietje gaan halen. Ik belde de politie, die was er binnen vijf minuten.''

Op verzoek van de politie stelde het hotel een kamer beschikbaar waar het meisje tot rust kon komen en een eerste gesprek met haar kon plaatsvinden. ,,Het kind was behoorlijk aangedaan'', zegt Van Soest. ,,Ik zag enkele malen tranen in haar ogen.'' Hij had nog gevraagd waar zij vandaan kwam. ,,Uit Friesland'', antwoordde ze daarop, vervolgend: ,,maar daar ben ik niet geboren.'' Daar moest Van Soest wel even om lachen.

De politie en hoteldirectie hebben hem verboden te vertellen waar het meisje vandaan kwam toen zij zich aan de balie meldde. ,,Wel zei ze dat ze vlakbij uit een auto is gezet en daarna hierheen is gelopen'', zegt Van Soest.

Tijdens de gesprekken met de politie mocht een van de medewerkers van het hotel bij haar blijven. ,,Deze medewerker had toch al een zekere vertrouwensband met haar opgebouwd, ze vond het fijn dat die erbij bleef'', aldus Van Soest. Hij ontkent dat de ouders gisteravond in het hotel zijn geweest: ,,Ik heb geen ouders gezien, hier zijn ze zeker niet geweest.''

De politie heeft de videobanden van de vier bewakingscamera's van het hotel in beslag genomen voor onderzoek.