KLPD verwacht spekgladde wegen door regenbuien

Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) waarschuwt voor spekgladde wegen, blikschade en ongelukken als gevolg van de regenbuien die de komende dagen in Nederland zullen vallen. Door de lange periode van droogte zijn stukjes rubber van autobanden, stof, olie- en benzineresten op de weg achtergebleven. ,,Als nu neerslag valt, ontstaat op de wegen een spekgladde substantie'', waarschuwde een woordvoerder van het KLPD vandaag. ,,Daar denkt niemand aan. Dat is het probleem.'' De verkeerspolitie in Driebergen waarschuwt automobilisten waakzaam te zijn en voorzichtig te rijden bij de eerste buien. Juist die allereerste regen na een lange periode van droogte is gevaarlijk, meldt de zegsman. ,,Veel bestuurders worden door de gladheid overvallen. De weggebruikers zijn er niet op beducht en rijden bij zo'n buitje gewoon hard door. Dan zit je zomaar opeens tegen de vangrail aan of je knalt bovenop een ander.''