KLASSIEKE MUZIEK

Yakov Kreizberg

Yakov Kreizberg, vanaf 1 september de nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest, besluit zondagavond 21u de Uitmarkt op het Museumplein met een concert met de populairste muziek van Richard Wagner. Voordien zijn er 33 andere klassieke concerten, van solerende pianisten als Polo de Haas, Kees Wierenga en Wibi Soerjadi tot een openbare repetitie van het Orkest van de Achttiende Eeuw in het Concertgebouw (31 aug. 17u30). Erg leuk is het Mondriaan Kwartet met The girlsss Collection van Chiel Meijering (30 aug 15u Kleine Zaal Concertgebouw). Opmerkelijk is de presentatie van een nieuw orkest: het Amsterdam Symphony Orchestra dat o.l.v. Peter Santa dit seizoen gaat optreden in de Beurs van Berlage. Het orkest presenteert zich met violiste Janine Jansen en celliste Quirine Viersen.