KINDERPROGRAMMA

Jeugdtheater

In en rondom De Krakeling, dat haar 25-jarig jubileum viert, is er theater, straattheater, muziek en circus voor de kinderen te zien. Er zijn bandjes (o.a de Band krijgt Kinderen), kinderhelden (o.a. Hakim) en muzikale presentjes (o.a. de klokkenserenade met honderd klokken door Reinier Sypkens). Bovendien komen de turnvereniging Olympia en circus Elleboog hun kunsten laten zien én kunnen de kinderen leren hoe ze zélf acrobatische toeren moeten uithalen.

Zaterdag komt de burgemeester officieel een kunstwerk van Bethany de Forest openen, dat op de hoek van de straat hangt. Circus Elleboog belooft `grimmige jongleer-act, hardcore trapeze nummer en 7 huilende prinsessen' (za 12u30 Doenpodium). Meatball & Van de Camp spelen Broers over boord, circustheater gebaseerd op Op Hoop van Zegen (za 15u30 Koekjespodium). Hakim speelt Klein Duimpje (za 16u Koekjespodium). De Bomba Brothers stunten met scooters, de leerlingen van Basisschool Sint Jan de Doper zingen en dansen (zo 13uKrakeling), en Muganga brengt het heldenepos Heldenhart (zon 13u45 Koekjespodium).

In Bellevue speelt Sonnevanck zaterdag voor twee euro Hans en Grietje (18u30 ). En zondag is in de Stadsschouwburg ook een jeugdprogramma, met onder meer Russische marionetten en jongerentoneel van het Muz Theater.