Hans Croiset uit artistieke leiding Het Toneel Speelt

Hans Croiset (67) vertrekt eind 2004 uit de artistieke leiding van theatergroep Het Toneel Speelt. Hij blijft wel acteren en regisseren. Zijn compagnon Ronald Klamer zal de artistieke leiding alleen gaan doen. Klamer overweegt wel een zakelijk leider naast zich te zoeken. Croiset en Klamer richtten in 1995 Het Toneel Speelt op. Het gezelschap initieert vooral nieuw Nederlands werk voor een groot publiek, zoals Familie en Cloaca van Maria Goos. Croiset is binnenkort vijftig jaar werkzaam aan het toneel, wat hij viert met de voorstelling Het licht in de ogen van Ger Thijs, samen met mede-jubilaris Annet Nieuwenhuijzen (73). Vanaf 1964 is Croiset vrijwel doorlopend artistiek leider geweest, van Toneelgroep Theater in Arnhem, het Publiekstheater in Amsterdam en het Nationale Toneel in Den Haag. In 1980 kreeg hij de Louis d'Or voor de rol van Kreon in Antigone.