DE VERLEIDING (ZATERDAG)

MOTHERSHIP CONNECTION

Monoloog van Made in da Shade over een vergeten diva (Marjorie Boston) die verstrikt raakt in `the whole funk and nothin' but the funk'. Met gebruik van veel elektronica, een robot en muziek van Senna en Pete Philly, die zaterdagavond ook optreden in de Cosmic-Paradisotent op het Museumplein.

Stadsschouwburg, 14u.

BRIEVENBUS NAAR HET HART

Ger Thijs schreef een monoloog voor het jubilerende Theater a/h Spui in Den Haag, over een vrouw die naar haar noodlot toe wandelt. Afwisselend uitgevoerd door Donna Vrijhof en Judith Frederike Pol, net afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht.

Stadsschouwburg, 13u30 en 19u.

HANS EN GRIETJE

Jeugdtheater Sonnevanck herneemt Hans en Grietje uit 2001.

Het klassieke sprookje is omgewerkt tot modern muziektheater over universele kinderangsten. Met tekst van Jean Debefve en Sophie Kassies en muziek van Gerard Beljon. Vanaf 6 jaar. Bellevue, 18u30.

NUe

Mugmetdegoudentand presenteert een `preview' van een video-installatie. Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin maakten naaktfoto's van de leden van de Mug, waar de Franse schrijfster Stephanie Cohen deels fictieve portretten bij schreef voor 9 `voorstellingen'. Stadsschouwburg, 15u15, 17u30 en 20u30. Toegang gratis.

HAGEDISSENHUID

Nieuwe komedie van Orkater, geschreven door Bodil de la Parra. Drie goede vrienden (Gijs Scholten van Aschat, Porgy Franssen en Geert Lageveen) worstelen met het verval, de eenzaamheid en de moderne tijd.

Bellevue, 14u30 en 20u.

EN VERDER IN DE VERLEIDING

Noodlot (Productiehuis Rotterdam), Stadsschouwburg, 13u en 20u.

Cataract (Theatercompagnie), Stadsschouwburg, 13u en 01u.

Een sterke afgang (Het Toneel Speelt), Nieuwe de la Mar, 13u.

Mijn Opa de Artiest (Growing Up in Public), Stadsschouwburg, 13u30 en 19u.

Onder vrouwen (Noord Nederlands Toneel), Nieuwe de la Mar, 15u.

Orlando (Nationale Toneel), Stadsschouwburg, 15u45u.

Tosca (Oostpool), Bellevue 19u30 en 23u.

De koorts (Theatercompagnie), Stadsschouwburg, 21u.

Pony (Nieuw West), Stadsschouwburg, 21u.

Godfried Bomans, een opgewekt mens (De Regentes), Bellevue, 22u.

Bedrog (De Appel), Stadsschouwburg, 23u30

De Toneelbibliotheek; acteurs van Toneelgroep Amsterdam lezen toneelfragmenten voor onder leiding van Michael Zeeman en Titus Muizelaar. Nieuwe de la Mar, 17u15