DE VERLEIDING

Zaterdag 30 augustus wordt op en om het Leidseplein het toneelseizoen 2003/2004 geopend met complete toneelvoorstellingen. De dag begint om 13u `s middags en sluit om 01u 's nachts. Kaartverkoop: zaterdag in de tent links voor de Stadsschouwburg. Toegangsprijs €2.

DEMENTO

In Demento van jongerengroep het Syndicaat zitten twee jonge mensen op een hotelkamer.

Ze moesten er even uit. Hun verdriet achterlaten.

Hun liefde een nieuwe kans geven. De jonge Enver Husicic schreef een bizar verhaal in korte, ruwe zinnen.

Stadsschouwburg, 16u15 en 22u30.

ONBEGONNEN WERK

Toneelgroep Carver speelt nog één keer Onbegonnen werk, een serie mime-études met Peer Mascini als God, René van `t Hof als vogeltje dat uit een kartonnen doos geboren wordt en Jim van der Woude, Leny Breederveld en Beppie Melissen als bejaarde zwemmers.

Bellevue, 12u.

LIEFDESLOUNGE

Marcus Azzini's groep Teatro brengt een weldadige suite over de liefde, waarin tien nieuwe teksten van onder meer Gerardjan Rijnders, Jeroen van den Berg en Koos Terpstra zijn verwerkt, aangevuld met liederen, als Herman van Veens Duitse versie van Brels Chanson des Vieux Amants.

Bellevue, 16u en 23u30.

KLUCHT VAN DE MOLENAAR

Molenaar Slimme Piet en zijn vrouw verlenen onderdak aan de mondaine reiziger Trijn Jans.

Al snel raakt Slimme Piet in de ban van Trijn.

Deze klucht van taalvirtuoos Bredero uit 1613 wordt door Theatergroep De Kale grotesk en met schwung gebracht.

Stadsschouwburg, 14u en 17u.