Van Portugal naar Hilversum

Hij is opgeleid door Joop van den Ende zelf. ,,Joop heeft me alle kneepjes van het vak bijgebracht'', zegt Richard Rietveld (46), de nieuwe directeur van televisieproducent Ivo Niehe Producties. Tot voor kort gaf Rietveld nog leiding aan het filiaal van concurrent Endemol in Portugal, waar hij onder meer de televisieprogramma's Big Brother en Star Academy met succes introduceerde. ,,Na negen jaar Portugal ben ik blij weer terug in Nederland te zijn'', aldus Rietveld, die in Nederland mede aan de wieg stond van programma's als Wedden dat, de Soundmixshow en de Surpriseshow. Ivo Niehe Producties maakt deel uit van Stokvis & Niehe Producties, ontstaan uit een fusie van de productiebedrijven van René Stokvis en Ivo Niehe. Rietveld zegt zich te verheugen op ,,de samenwerking met deze twee oude rotten in het vak.''

Personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot