Optreden ME leidt tot klachten

Het optreden van de mobiele eenheid in Amsterdam bij enkele voetbalwedstrijden heeft geleid tot een flinke stijging van het aantal klachten over geweld door de politie. Dit blijkt uit het jaarverslag 2002 van de Commissie voor de Politieklachten Amsterdam-Amstelland. Bij de commissie kwamen veel klachten binnen na de wedstrijden Ajax-Feyenoord en Ajax-FC Utrecht. De ME zou volgens de klagers te veel en onnodig geweld hebben gebruikt tegen de voetbalsupporters. De commissie moet de klachten nog beoordelen. ,,We verwachten over de klachten na Ajax-Feyenoord in september advies uit te brengen aan burgemeester Cohen', zei voorzitter V. van Tongeren van de commissie vandaag. Bij Ajax-Feyenoord in maart 2002 raakten tientallen Feyenoordsupporters gewond door het ingrijpen van de ME.