Hoppen langs headhunters

Ze werkte net een half jaar voor headhunter Interlace, toen dat bureau door de neergaande economie in moeilijkheden kwam en er geen plek meer voor haar was. En dus begint Nicole Edelenbos (41) voor de tweede keer dit jaar aan een nieuwe baan. Opnieuw bij een bemiddelingsbureau voor directeuren en managers: TMP/Hudson. Ze wordt directeur werving, selectie en interim bij de Nederlandse tak van dit Amerikaanse bureau. ,,Nu Interlace in afgeslankte vorm verder gaat, is er geen plek meer voor een directeur als ik. Het is te klein geworden voor een zwaar management, eigenaar Simon Dierdorp kan dat nu best alleen.'' Het headhunterswereldje beviel haar echter wel en dus blijft ze in de sector. Heel anders dan haar vorige banen, zoals directeur van Feyenoord – waar ze moest vertrekken omdat ze een relatie had met de directeur van Ajax – en bestuurder van een advocaten- en notarissenkantoor. ,,Dat maakt voor mij niks uit, ik ben manager van professionele organisaties, ongeacht waar die zich mee bezighouden'', aldus Edelenbos.

Personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot