Fotofinish brengt dubbelvier verder tijdens WK roeien

Een fotofinish gaf gisteren bij de wereldkampioenschappen roeien in Milaan de doorslag voor de Nederlandse dubbelvier. In de herkansingsrondes over twee kilometer versloeg het viertal Bartman/Simon/Cirkel/Eggenkamp de roeiers uit Oekraïne met 0,06 seconde.

Daarmee hield de bemanning de boot in de race voor olympische kwalificatie. De mannen acht, dubbeltwee en twee-zonder kunnen geen startbewijs voor de Spelen van Athene (2004) meer bemachtigen; zij werden in de voorronden uitgeschakeld. De olympische disciplines hebben alle halve finales. Behalve de dubbelvier varen daarin voor Nederland ook de skiff (Lippits), vier-zonder-stuurman lichtgewicht mannen, dubbeltwee vrouwen lichtgewicht, dubbeltwee en dubbelvier vrouwen open klasse. In de niet-olympische nummers vier-zonder-stuurvrouw open klasse (zonder voorwedstrijden), dubbelvier lichtgewicht vrouwen en mannen en twee-zonder-stuurman werden de finales bereikt. Bij de laatste herkansingsrace plaatste vanmorgen ook de twee-zonder-stuurman (Spaans/Snijders) zich voor de eindstrijd, evenals de dubbelvier lichtgewicht (Blankert/Bosma/Van der Linde/Kramers).