Baby geboren na ongeval op snelweg A16

Een zwaargewonde vrouw heeft gistermiddag na een ongeval op de A16 in een ambulance ter plaatse een baby ter wereld gebracht. De vrouw, een 30-jarige Rotterdamse, is kort daarna in een ziekenhuis in Dordrecht aan haar verwondingen overleden. Het slachtoffer zat in een auto die was betrokken bij een gecompliceerde aanrijding tussen een vrachtwagen en twee personenauto's. De politie heeft de vrachtwagenchauffeur in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld, wegens de ernst van de aanrijding. Ambulancepersoneel en een anesthesist die zich toevallig in de buurt bevond, hielpen de vrouw. De baby, een jongetje, is na de geboorte naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam overgebracht. Het kindje maakt het, volgens de politie, naar omstandigheden goed.