Zomeropera in Flevoland gaat toch door

Het Flevolandse festival Zomeropera is voorlopig uit de problemen. Uitvoerend producent wordt Martin Mens. De ontslagen directeur Johnny Kuijper blijft officieus aan. De problemen ontstonden toen James Purvis, voorzitter en enig bestuurslid, Kuijper twee weken geleden ontsloeg. Deze weigerde echter op te stappen omdat hij zelf de oprichter van Zomeropera is. Personeel en politiek gaven hem gelijk en vroegen Purvis te vertrekken. Dat wilde hij alleen als zijn aansprakelijkheid als voorzitter werd opgeheven. De subsidiënten hebben de nog niet overgemaakte subsidie nu aan de nieuwe organisator gegeven. Op 27 augustus begint op het vliegveld van Lelystad een `proloog' van het festival, met een voorproefje uit de jeugdopera Anthony, over de oprichter van vliegtuigfabriek Fokker, en het muziektheaterstuk De vlucht van Charles Lindbergh over de oceaan van Brecht, Weill en Hindemith. Het stuk wordt geregisseerd door Kuijper. Producent Mens speelt mee als een man wiens hoofd wordt afgehakt. De rest van het festival, met opera, musical en muziektheater, vindt eind september in Almere plaats.