Tientallen jongeren gepakt voor misdrijven

De politie heeft tussen oktober 2002 en april 2003 44 jongeren tussen 13 en 25 jaar oud opgepakt. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag vandaag. Justitie verdenkt de jongeren ervan dat zij zeker 220 misdrijven hebben gepleegd in Leidschendam en Voorburg. De delicten variëren van onder meer inbraken, oplichting en mishandeling tot gewapende overvallen, poging tot doodslag en handel in harddrugs. De zaak kwam aan het rollen toen de politie op 1 juni vorig jaar een dode man in diens woning in Leidschendam vond. Het is nooit duidelijk geworden waaraan de 42-jarige is overleden. Enkele dagen later werd in het huis ingebroken. In verband met die inbraak hield de politie twee jongeren aan. Naarmate het onderzoek vorderde, kwamen steeds meer verdachten in beeld.