Roeiers presteren bij WK in Milaan weer wisselvallig

Ook op de tweede dag van de voorrondes bij de wereldkampioenschappen roeien in Milaan heeft de Nederlandse roeiploeg gisteren wisselvallig gepresteerd. Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk wonnen de series bij de lichte dubbeltwee. De andere Nederlandse medaillekandidaat, de dubbelvier mannen, werd door thuisland Italië verwezen naar de herkansing. De Groningen Acht werd tweede in de serie. Ook als de ploeg in het eerste deel van de race in een hoger tempo geroeid had, was winst ten koste van de Deutschland Achter vrijwel uitgesloten geweest. Het optreden van de acht biedt perspectief voor de herkansing. Dat gold niet voor de dubbelvier vrouwen. De ploeg ging slingerend over de baan. Gisteren was een plaats bij de eerste drie voldoende geweest direct een ronde verder te komen. Het kwartet eindigde echter op de vierde plaats. De lichte mannen vier-zonder plaatste zich door winst voor de halve finale. Vier van de 22 boten gingen door.