Politie speurt naar 11-jarig meisje

De politie in Friesland heeft vandaag de zoekactie voortgezet naar de 11-jarige Lusanne van der Gun uit Oldeberkoop, die gisterochtend verdween.

Het meisje fietste gisterochtend met een vriendinnetje naar school in Oldeberkoop toen een onbekende man haar aansprak. De leerlinge van basisschool De Tjongeling stapte bij de man in de auto. Het vriendinnetje fietste door naar school en vertelde wat er was gebeurd. Volgens de politie was er sprake van dwang, maar sommige getuigen zeggen dat ze daar niets van hebben gemerkt. Het vriendinnetje bleef volgens getuigen op zo'n vijftien meter afstand wachten, toen Lusanne in de auto stapte. Zij vervolgde haar weg omdat er geen vuiltje aan de lucht leek.

De politie zette direct 25 rechercheurs, speurhonden, een helikopter en een peloton van de mobiele eenheid in. In Oldeberkoop werd een buurtonderzoek opgezet. Behalve in Oldeberkoop zouden Lusanne en de onbekende man ook door getuigen gesignaleerd zijn in het even verderop gelegen Ravenswoud. Volgens de politie is de man tussen de vijftig en zestig jaar oud en is hij kalend.

De politie kreeg tot nu toe 85 tips binnen na een uitzending van Opsporing Verzocht, gisteravond. Volgens de politie zaten er enkele bruikbare bij. Op een informatieavond die gisteravond op de school is gehouden, kwamen ruim honderd ouders.