Wisselend succes voor roeiploeg bij WK in Italië

De Nederlandse lichte dubbeltwee vrouwen heeft vanmorgen de serie gewonnen bij de wereldkampioenschappen roeien die in Milaan worden gehouden. Kirsten van der Kolk en Marit van Eupen, vorige maand winnaressen van de wereldbeker, versloegen met een bootlengte de Verenigde Staten. Canada werd derde. Skiffeur Dirk Lippits slaagde er gisteren ondanks een gunstige loting niet in de halve finale te bereiken. Hij eindigde in zijn serie op de tweede plaats en werd daarmee naar de herkansingen verwezen die morgen worden geroeid. De lichtgewicht dubbelvier bij de vrouwen plaatste zich vanmorgen wel voor de finale. Mariel Pikkemaat, Anne van Drumpt, Danielle Broekhuizen en Judith van Os waren ruim vier seconden sneller dan de Amerikaanse dubbelvier. De dubbeltwee vrouwen van Froukje Wegman en Femke Dekker bereikten de halve finale.