Van Nistelrooy evenaart record

Ruud van Nistelrooij heeft dankzij een treffer in het competitieduel tussen Manchester United en Newcastle United (2-1-zege) het record van Liverpool-spits John Aldridge geëvenaard. De Brabander was voor het tiende competitieduel op rij trefzeker en kwam daarmee op gelijke hoogte met Aldridge die zo'n serie in 1987 neerzette.

Van Nistelrooij maakte op St. James' Park in Newcastle zijn vijftigste treffer voor Manchester United. Daar had hij slechts 68 competitiewedstrijden voor nodig. Mede dankzij het doelpunt van de Nederlandse international bleef de formatie van Alex Ferguson voor de twintigste keer op rij ongeslagen in de competitie.

Na twee speeldagen zijn er in de Premier League nog drie ploegen die geen puntenverlies hebben geleden. Naast Manchester United zijn dat Arsenal en Chelsea. Die laatste club won met veel moeite van het armlastige Leicester City: 2-1. Arsenal was veel te sterk voor Middlesbrough. De ploeg van trainer Wenger won de uitwedstrijd met 0-4.

Middlesbrough wil zich voor de rest van het seizoen met Boudewijn Zenden versterken. Zenden heeft echter om bedenktijd gevraagd. De buitenspeler spreekt vandaag ook met Paris Saint Germain. De Fransen willen de international ook voor de rest van het seizoen huren.

Zenden is sinds het aantreden van de steenrijke voorzitter Abramovitsj bij Chelsea op een zijspoor beland. Chelsea heeft met Internazionale een akkoord bereikt over de overname van de Argentijn Hernan Crespo voor 25 miljoen euro. Chelsea en Crespo moeten nog wel eens worden. Vandaag werd bovendien ook nog de Rus Aleksej Smertin van Bordeaux aangetrokken.

Arnold Bruggink heeft bij zijn officiële debuut voor Real Mallorca meteen gescoord. De oud-PSV'er maakte in het eerste duel met Real Madrid om de Spaanse Supercup in blessuretijd van de eerste helft gelijk. Luis Figo had de kampioen op voorsprong gezet. Na rust bezorgde Samuel Eto'o Mallorca de dik verdiende zege: 2-1. De return is woensdag in Madrid.

Een week na zijn winnende treffer in het door Fenerbahce gewonnen duel met Trabzonspor (1-0) was Pierre van Hooijdonk zaterdag opnieuw succesvol voor zijn nieuwe Turkse werkgever. De oud-Feyenoorder won met Fenerbahce van Elazigspor (7-1) en scoorde eenmaal.

Grazer AK heeft in aanloop naar het duel met Ajax, in de voorronde van de Champions League, een flinke misstap gemaakt. De club verloor in de Oostenrijkse competitie kansloos van Schwarz-Weiss Bregenz: 4-1.