Nieuw initiatief voor moderne dans

Choreograaf Paul Selwyn Norton wil met zijn initiatief No apology de moderne dans via improvisaties van een groep gerenommeerde dansers een nieuwe impuls geven. Norton richtte de stichting op om eigen werk uit te brengen, en wil daarnaast eens per maand onder de noemer Hi FI werk van anderen presenteren.

Dat kan werk zijn in allerlei gedaantes: work in progress, uitkomsten van workshops en ter plekke gecreëerd werk. Bij de opening gisteravond, in een danszaaltje van een Amsterdamse sportschool, was de belangstelling uit vakkringen groot. De spits werd afgebeten door improv-veterane Katie Duck, die al gauw spontaan in een duet werd betrokken door het piepjonge dochtertje van een danser. Van een selectiegroep met veelal oudere, ervaren dansvirtuozen werden twee duetten gepresenteerd. Mischa van Dullemen en Dean Walsh peperden hun samenspel met kleine korreltjes humor. Verder waren er optredens van Eduardo Paiva da Souza en Mauricio d'Oliveira. D'Oliveira is een van de dansers met wie Norton zijn choreografie Luxury Item voorbereidt, waarvan ook twee fragmenten werden getoond. (Zie ook www.noapology.org)