Iran schort banden met Argentinië op

Iran heeft dit weekeinde zijn economische en culturele banden met Argentinië opgeschort in verband met de arrestatie van een Iraanse ex-diplomaat in Groot-Brittannië die wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een bomaanslag in Buenos Aires in 1994. De politieke relaties waren indertijd al in de ijskast gezet. Bij de aanslag op een joods gemeenschapscentrum werden 85 mensen gedood. Volgens de Argentijnse veiligheidsdiensten zat Iran erachter. De gearresteerde Iraniër, Hadi Soleimanpour, was destijds ambassadeur in Argentinië. Iran heeft Londen gewaarschuwd voor de ,,zeer negatieve consequenties'' van de arrestatie. De Britse zaakgelastigde in Teheran is te verstaan gegeven dat de zaak ,,een politiek gemotiveerde zet is die is georkestreerd door zionistische kringen''.