Vrouwen in slotfase langs Australië

De Nederlandse hockeysters hebben gisteravond op de valreep gewonnen van Australië. Met nog tien seconden op de klok haalde Kim Lammers doeltreffend uit: 1-0.

Met de derde zege op rij eindigde Nederland soeverein op de eerste plaats na de groepsronde bij het vierlandentoernooi in Amstelveen. Nederland speelt vandaag in de finale opnieuw tegen Australië. Beide landen waren daar donderdag al zeker van.

Nederland moest het gisteren tegen Australië, de nummer vier van het WK in Perth (2002), doen zonder bondscoach Marc Lammers. Hij was wegens familie-omstandigheden afwezig in Amstelveen. Hij werd op de bank vervangen door de Australische oud-international Alyson Annan, die al geruime tijd als assistent-trainer bij het Nederlands vrouwenteam actief is.

Nederland miste scherpte en raffinement. De twee strafcorners leverden ook al geen treffer op. Topscorer Donners (vijf treffers) kreeg van interim-bondscoach Annan weinig speeltijd en een andere topaanvalster, Moreira de Melo, kwam helemaal niet in actie.

Toen iedereen zich in het stadion al had verzoend met 0-0 zette Nederland voor de laatste keer aan. De bal belandde via de Australische doelvrouw voor de stick van Lammers, die Nederland een niet verdiende zege schonk: 1-0.