Springruiters achtste op EK

Het Nederlandse team is gisteren bij de landenwedstrijd van de Europese titelstrijd voor springruiters in Donaueschingen niet verder gekomen dan de achtste plaats.

Het was een van de teleurstellendste resultaten voor Nederland sinds het evenement bestaat. Het Nederlandse kwartet bestond uit de combinaties Leopold van Asten/Think Twice (16 strafpunten in eerste manche, 4 in tweede), Jan Tops/Roofs (25+9), Wim Schröder/Berlin (4+4) en Gert-Jan Bruggink/Joël (1+8). De Duitse equipe met Marcus Ehning, Christian Ahlmann, Otto Becker en Ludger Beerbaum won de landenwedstrijd. Frankrijk werd tweede.

Twee Nederlanders slaagden er nog in zich te plaatsen bij de beste 25 die morgen in het slotonderdeel mogen uitkomen. Dat waren Wim Schröder en Gert-Jan Bruggink. Met de dertiende plaats en op minder dan twee springfouten van de individuele leider Marcus Ehning staat Schröder er het beste voor. Bruggink is 22e.