Koekjes van noten en zuidvruchten

Verwijder de pitten bij de pruimen, pruimedanten en de dadels. Was de vruchten. Hak de hazelnoten met behulp van een keukenmachine tot grove kruimels.

Doe de kruimels in een kom. Maal vervolgens de zuidvruchten in de keukenmachine fijn. Doe de vruchten bij de hazelnoten in een kom. Meng vruchten en noten door elkaar. Giet met kleine scheutjes tegelijk de port in de kom en meng deze drank erdoor. Het mengsel moet als een stevig `gehakt' aanvoelen.

Vorm met vochtig gemaakte handen van dit gehakt een rol met een middellijn van ongeveer 6 centimeter. Leg de rol op een stuk huishoudfolie dat aan de zijkanten uitsteekt. Wikkel de rol in de folie en draai de zijkanten stevig aan. Leg de rol enkele uren in de koelkast om op te stijven.

Snijd de rol, onuitgepakt, met een scherp mes in plakjes van een halve centimeter. Verwijder de folie. Leg de koekjes op een schaal. Bestrooi ze eventueel met een beetje poedersuiker.

    • Anne Scheepmaker