Kleine Spaanse voetbalclubs gaan staken

Dertig kleinere Spaanse voetbalclubs hebben gisteren een staking afgekondigd omdat zij er niet in zijn geslaagd een televisiecontract af te sluiten. Twaalf grotere clubs, waaronder Barcelona, Real Madrid en Deportivo La Coruña, zijn tegen de staking.

De dertig clubs (G-30), acht uit de Primera Division en 22 uit de tweede klasse, zijn boos op de twaalf rijke clubs. De grote clubs hebben individuele afspraken gemaakt met zendgemachtigden over de televisierechten. ,,Het is onbevredigend dat maar twaalf clubs een televisiecontract hebben en de rest niet'', liet een woordvoerder van de G-30 weten. ,,Onze groep heeft besloten daarom volgend weekend niet te spelen.''

De G-30 wil wel onderhandelen. Mocht er de komende dagen een voor alle partijen bevredigend contract komen, dan willen de dertig clubs in het weekeinde van 30 en 31 augustus toch hun duels afwerken. ,,We zijn er op voorbereid om verder te praten'', aldus de zegsman. ,,Maar we willen een gegarandeerde minimumprijs voor de televisierechten voor we aan de competitie beginnen.''