Ik pleegde geen misdrijf met jongens

Fons Spooren, de voormalig commercieel directeur van PSV die wordt verdacht van seks met minderjarige jongens in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, ontkent strafbare feiten te hebben gepleegd.

Dat heeft hij gisteravond gezegd in een telefonisch vraaggesprek met NOVA en vandaag in De Telegraaf. Het was de eerste keer dat Spooren onder zijn naam in de openbaarheid trad.

De 39-jarige Spooren werd in mei van dit jaar gearresteerd op verdenking van ontucht met minderjarigen. Nadat bleek dat hij is besmet met het hiv-virus, kwam daar een aanklacht voor zware mishandeling bij, omdat hij onbeschermde seks zou hebben gehad met de jongens. Dat laatste ontkende Spooren gisteravond. Wel gaf hij toe dat de jongens met wie hij seks had, niet op de hoogte waren van zijn besmetting. Achteraf, zo zei hij in Nova, had hij beter niet meer naar het park kunnen gaan.

,,Ik heb vanaf dag één bekend dat ik in dat park kwam'', aldus Spooren. ,,Ik heb ook vanaf dag één gezegd dat ik daar geen strafbare feiten heb gepleegd. Nu blijkt in één keer dat de jongens die zich daar tegen betaling hebben aangeboden, vele jaren geleden jonger dan achttien zijn geweest en daar komen ze nu in één keer mee op de proppen.'' Spooren zei dat hij ,,nooit iemands paspoort gevraagd'' heeft. ,,Maar ze zagen er in ieder geval wel ouder dan achttien uit.'' In De Telegraaf zegt Spooren dat hij niet pedofiel is. ,,Ik viel op jongemannen, maar absoluut niet op kinderen. (...) Ik heb nooit maar dan ook nooit seks gehad met kinderen.'' Ook geruchten over seksfeesten waar hooggeplaatsten bij zouden zijn geweest, ontkent hij. ,,Ik heb zo'n feest nog nooit van mijn leven meegemaakt.''

Spooren vindt dat alleen zijn vrouw hem mag straffen, ,,omdat ik sociaal en moreel natuurlijk wel foute dingen heb gedaan in mijn dubbelleven''. Hij zegt dat zij nog steeds achter hem staat.

Spooren zei verder te hopen op een ,,eerlijk proces''. Dan zal volgens hem blijken dat het zijn woord is tegen dat van het openbaar ministerie. Hij zei bang te zijn voor ,,klasse-justitie'', omdat hij als bekende Nederlander anders zou worden behandeld.

Verder laakte hij alle media-aandacht. ,,Ik zie nergens in Nederland dat een zaak zo wordt opgeblazen als deze. Ik denk dat er bij het OM een paar mensen zitten die geen supporter van PSV zijn.'' Ook denkt hij dat het OM zich door alle media-aandacht is gaan ,,focussen'' op zijn hiv-besmetting.

De zaak komt dinsdag in een pro-formazitting voor in Den Bosch. De inhoudelijke behandeling volgt in november.