Hans Holbein

Expositie van het werk van Hans Holbein de Jonge (1497/98-1543), die wordt beschouwd als een topschilder van de noordelijke Renaissance. Met twintig tekeningen en twintig schilderijen is het overzicht niet representatief, maar biedt het wel een adequaat beeld van zijn ontwikkeling.

,,Als Hans Holbein [...] ergens eeuwige roem om verdient, dan is het omdat hij als een van de eersten structureel de mens op een voetstuk zette. [...] Jakob Meyer kun je nog elk moment op straat tegenkomen. [...] Nu zijn modellen van de aardbodem zijn verdwenen, blijven de portretten over [...]. Holbein heeft ze de eeuwige schoonheid geschonken.''

Hans den Hartog Jager, 15 augustus 2003

Hans Holbein: Portretschilder van de Renaissance. Mauritshuis, Korte Vijverberg 8, Den Haag. T/m 16/11. Open: dag. van 10-17u.