Berlusconi later naar Verona wegens betogingen

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft gisteravond zijn symbolische bezoek aan de Arena van Verona op het laatste moment afgezegd, omdat er demonstraties tegen hem zouden plaatsvinden. Berlusconi zou er samen met de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder voor het eerst in het publiek verschijnen in een poging de relatie tussen Italië en Duitsland te verbeteren.

Deze was voor de zomer vertroebeld, doordat Berlusconi een Duitse europarlementariër had uitgemaakt voor kampkapo. Berlusconi komt wel naar Verona voor bilateraal overleg met Schröder en om het persoonlijk bij te leggen met de bondskanselier. ,,Mijn besluit is een daad van affectie en respect voor Verona en voor de arena, die op geen enkele wijze ongewenst politiek misbruikt mag worden. Ik wil niet dat iets deze uitvoering van de opera zou verstoren'', aldus Berlusconi.