Actiescène in B-film kost acteur het leven

De opname van een bloedige scène voor de low-budgetfilm Juana The Scorpion heeft een onverwacht realistisch gehalte gekregen. In plaats van een losse flodder vuurde acteur Flavio Peniche echte kogels af die zijn tegenspeler Antonio Velasco (42) het leven kostten.

Het incident had vorige week zaterdag plaats in Mexico-Stad. Peniche werd aangehouden op verdenking van doodslag, maar na betaling van een borgsom van 40.000 dollar weer vrijgelaten. Regisseur Eduardo Martinez Sanchez en de rekwisiteur, bekend onder de naam `El Cepillo' (de borstel), zijn voortvluchtig.

Peniche moest in de scène zes mensen `doodschieten'. Nadat hij de eerste twee schoten had afgevuurd, realiseerde hij zich dat zijn tegenspeler Velasco gewond was geraakt. ,,Ik kreeg het rekwisiet aangereikt en deed de scène zoals men mij had opgedragen. Toen ik het bloed uit zijn borstkas zag stromen, dacht ik eerst dat het nepbloed was'', zei Peniche.

Peniche en de filmcrew schoten Velasco te hulp en probeerden het bloeden te stoppen, maar hij stierf korte tijd later in een ziekenhuis in Cuernavaca. Peniche beweert dat hij een losse flodder afvuurde die te veel buskruit bevatte. De openbare aanklager in de zaak weerlegde die uitspraak en zei dat het om een echte kogel ging.

Flavio Peniche acteerde eerder al in low-budgetfilms waarvan enkele alleen op video zijn uitgegeven. Tien jaar geleden, in 1993, kwam Brandon Lee, zoon van Bruce Lee, om het leven tijdens de opname van de film The Crow, nadat het omhulsel van losse patroon vast was komen te zitten in een pistool.