Spoorwegen willen geld van ProRail om vertraging

De Nederlandse Spoorwegen gaan een schadeclaim indienen bij de spoorbeheerder ProRail, omdat de werkzaamheden aan de Moerdijkbrug niet zondag, maar op z'n vroegst maandag af zijn. Het gaat om een aanzienlijk bedrag, aldus een woordvoerder van NS gisteren. ProRail is de Moerdijkbrug ingrijpend aan het renoveren. Hierdoor is slechts beperkt treinverkeer mogelijk. Volgens NS-topman A. Veenman is het niet de eerste keer dat ProRail langer dan gepland aan het spoor bezig is. ,,Het gebeurt te vaak dat werkzaamheden niet op tijd klaar zijn of dat na het installeren van nieuwe spullen er dagenlang storingen zijn.'' Volgens ProRail kost het meer moeite om de rails op de brug los te wrikken dan gedacht. Het bedrijf wil voortaan meer tijd aanvragen om reparaties uit te kunnen voeren.