Schone onderbroeken

Bij de ANWB-Alarmcentrale kwamen deze zomer weer vele meldingen binnen. Een kleine bloemlezing.

Uit Duitsland:

,,Waar ik sta? Bij de Raststätte `Bitte sauber halten'!''

,,Hoe kom ik vanuit München in Italië zonder over bergen te rijden?''

Een medewerkster krijgt een klant aan de lijn die tussen Oberhausen en de grens met Nederland met pech langs de autosnelweg staat, vlak bij een afrit. Door het langsrazende verkeer kan de telefoniste de naam van de afrit niet goed verstaan en verzoekt de klant de naam van de plaats op het bord te spellen. ,,A van auto, U van Utrecht, S van school, F van fiets...'' Bij de telefoniste gaat een lampje branden. De automobilist staat bij een bord met de tekst `Ausfahrt'.

Uit Oostenrijk:

Uit een ziekenhuis in Oostenrijk belt een man. Zijn auto staat vijftig meter van het ziekenhuis geparkeerd. Daarin liggen zijn schone kleren. Het personeel van het ziekenhuis had gezegd dat hij die niet mee hoefde te nemen. Nu blijkt dat hij toch iets langer moet blijven. ,,Meneer, ik heb al vanaf vrijdag dezelfde onderbroek aan. Kunt u alstublieft iemand van de ANWB sturen die mijn schone onderbroeken uit de auto haalt?''

,,Kan ik bij u een hoes voor mijn gipsbeen kopen om mij te douchen.''

Uit Spanje:

,,Het zonlicht in Spanje is zo fel, ik had een zonnebril moeten kopen. Kan ik dit verhalen op de reisverzekering?''

,,Kunt u ervoor zorgen dat er geen mensen meer over onze campingplaats lopen?''