Pete Sampras (32) kondigt afscheid van toptennis aan

De Amerikaan Pete Sampras (32) stopt met toptennis. Hij maakt dit waarschijnlijk maandag bekend tijdens een persbijeenkomst die voorafgaat aan een aan hem gewijde ceremonie bij de opening van de US Open. Sampras won in zijn loopbaan 64 toernooien waarvan veertien grandslams en hij verdiende daarmee 43 miljoen dollar aan prijzengeld. Hij sloot van 1993 tot en met 1998 het jaar af als nummer één van de wereld. In totaal was hij 286 weken de beste tennisser van de wereld. De Masters won hij vijf keer. De US Open van 2002 was het laatste toernooi dat Pistol Pete speelde en won. Vorige maand zei hij, nadat hij zich had afgemeld voor het Open Amerikaanse kampioenschap, dat hij het tennis niet genoeg miste om er nog eens vol voor te gaan. ,,Het missen van de US Open en Wimbledon dit jaar heeft me er niet toe gebracht dat ik weer voluit wil gaan trainen om terug te komen, volgens mij een teken om ermee te stoppen.''