Oproep: stap in je lievelingsboek

Durf jij met Harry ten strijde te trekken tegen Heer Voldemort? Of troost jij liever Judith die mishandeld wordt in Blauwe Plekken? Stap jij in de Griezelbus als hij zou stoppen op een bushalte bij jou in de buurt? Of vaar je soms liever mee met Sjakie over de chocoladerivier van Willie Wonka?

Als je leest, leef je mee met de hoofdpersonen in het boek. Soms vind je ze aardig, soms vind je ze stom. Je handen kunnen ervan jeuken. ,,Pas op achter je!'' wil je misschien roepen. Of misschien wil je alleen gezellig kletsen met de hoofdpersoon, of heb je goede raad voor iemand uit een boek...

In welk boek je zou willen stappen als dat kon? En wat zou je er dan doen? Schrijf het ons! Of teken het!

De leukste antwoorden komen in de krant op 27 september, vlak voordat de kinderboekenweek begint. Vergeet niet je naam, je leeftijd en je adres in je brief te zetten. Stuur je brief vóór 17 september naar: NRC Handelsblad, redactie Thema, t.a.v. Margot Poll, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam. Of stuur een mail naar: thema@nrc.nl