Dinosaurus

Er was eens een dinosaurus. Hij was mooi. Hij wilde de baas zijn. De andere dinosaurussen wilden het ook. Op een dag hoorde hij gegrom. Hij werd bang. Hij zocht en daar tussen de struiken keek een tyrannosaurus rex.

Opeens dook hij op de dinosaurus. Ze gingen vechten totdat opeens de dinosaurus zijn mond opensperde en hap, hij beet in de klauw van de tyrannosaurus.

Eindelijk, de tyrannosaurus is dood. Nu kan ik het vel om mijn lijf doen en naar het feest gaan, want ik moest me daar verkleden.

Toen de dinosaurus er was, zeiden zijn vrienden: ,,Wat ben je laat!''

Toen zei de dinosaurus: ,,Ik heb gevochten met een tyrannosuarus rex!''

,,Maar waarom zie je er dan uit als een tyrannosaurus rex?''

,,Omdat ik het vel om heb gedaan.''

De vrienden zeiden: ,,Wij willen ook zo'n vel om.''

,,Okee'', zei de dinosaurus. Dan moet je allemaal een tyrannosaurus vinden en er mee gaan vechten en je moet bijten in zijn klauw. Dan heb je 'm doodgemaakt en dan doe je het vel gewoon om.''

Toen gingen zijn vrienden op zoek. De dinosaurus wachtte en wachtte. Tot hij opeens iets hoorde stampen. Toen hoorde hij ook: ,,Help! Help!'' Hij keek achterom en zag een van zijn vrienden die achtervolgd werd door een tyrannosaurus. Dan doe ik het zelf maar, dacht hij. Hij rende naar de tyrannosaurus toe, beet in z'n klauw en toen ging het vriendje hem wel heel erg bedanken. Toen had hij al zijn pak aan en toen leek het, alsof er twee tyrannosaurussen om zijn schuilplaats stonden.

Opeens hoorde hij nog wat gestamp. Hij keek achterom en zag daar drie tyrannosaurussen. Maar opeens hoorde hij `hahahaha' van de tyrannosaurussen. Hij keek in hun bek en... het waren zijn vrienden! Die waren verkleed!

Nu konden ze naar het feest. Ze gingen leuke spelletjes doen en ze leefden nog lang en gelukkig.

Eigen verhaal van Teus Groenendijk

(6 jaar) uit Rotterdam (opgeschreven door zijn moeder)