Amerika opnieuw in ban mogelijke seriemoord

Ballistische proeven hebben bewezen dat de drie recente moorden nabij het Amerikaanse Charleston in West-Virginia aan elkaar zijn gerelateerd.

Volgens de politiechef van Charleston, Jerry Pauley, zijn de kogels die bij de moorden zijn gebruikt uit een en hetzelfde wapen afkomstig. Gevreesd wordt nu dat de dader de zogeheten Beltway Snipers uit Washington kopieert. Eind vorig jaar werd de omgeving van de Amerikaanse hoofdstad opgeschrikt door een seriemoord. De daders, die na een klopjacht werden gearresteerd, worden beschuldigd van in totaal veertien moorden.

De autoriteiten in West-Virginia hebben gisteren een montagefoto vrijgegeven van de mogelijke dader. De politie is ook op zoek naar het voertuig dat mogelijk door de dader is gebruikt. Vijf getuigen merkten op beide moordlocaties een zelfde voertuig op.

Op 10 augustus werd het eerste slachtoffers door het hoofd geschoten terwijl hij 's avonds stond te telefoneren bij een supermarkt ten westen van Charleston. Vier dagen later, eveneens 's avonds, werd een vrouw op dezelfde manier vermoord toen ze aan het tanken was ten zuiden van Charleston. Nauwelijks een uur daarna werd een derde persoon dodelijk in de nek getroffen nabij een supermarkt langs een snelweg ten zuiden van de stad. Omdat politierechercheurs geen kogelhulzen hebben gevonden, wordt aangenomen dat de schutter in een voertuig zat. Alle schoten moeten van meer dan dertig meter zijn gelost.

De politie vermoedt dat de moordenaar afkomstig is uit de omgeving van Charleston omdat de moorden van vorige week vlak na elkaar plaatshadden en de route tussen de twee locaties bestaat uit kronkelweggetjes die alleen snel gevonden zouden kunnen worden door iemand die bekend is met de omgeving. De politie onderzoekt nu of de slachtoffers lukraak zijn gekozen of dat er een verband bestaat. De Amerikaanse media hebben gesuggereerd dat twee van de drie moorden drugsgerelateerd zijn.

Ondertussen wordt ook een vierde schietincident onderzocht dat veel gelijkenissen vertoont met de vorige drie. Twee dagen geleden werd ten westen van Charleston een 16-jarige meisje beschoten die zich even buiten een supermarkt bevond. Ze bleef ongedeerd en beschreef dezelfde auto die bij de eerdere aanslagen werd opgemerkt.