Voorkeur Muziek

Bernard Haitink

Bernard Haitink dirigeert tijdens de serie Zomerconcerten het Jeugd Orkest van de Europese Unie. Op het programma van de tournee langs Bolzano, Amsterdam en Edinburgh staat één werk: de Zesde symfonie van Mahler.

Europees Jeugd Orkest: 22 aug 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345.

Ice-T

Rapper Tracy Morrow alias Ice-T herinnert zijn publiek er nog maar eens aan dat hij als uitvinder van de gangsterrap beschouwt wenst te worden. De `West Coast Original Mack Pimp Player' heeft als cd-artiest niet meer zo veel te betekenen als op zijn meesterwerk O.G (Original Gangster) uit 1991, maar wil jonkies als 50 Cent laten voelen dat een authentiek verleden als pooier en drugsdealer de rijkste bron van inspiratie is.

Daarnaast is Ice-T inmiddels de filosoof van de hiphop, die in autobiografie The Ice Opinion zijn wereldbeeld uit de doeken deed.

26 aug Nighttown, Rotterdam; 27 aug Melkweg, Amsterdam.