REGIO

ALKMAAR

Zomerconcert

In de Remonstrantse kerk vinden t/m 23 aug Zomerconcerten plaats met optredens van jong internationaal talent. Op het programma staat kamermuziek en de bijna dagelijks gegeven concerten beginnen om 15u.

Inl 072-5821300 en info@hollandmusicsessions.com. Res www.hollandmusicsessions.com

AMSTELVEEN

Boeken

Zaterdag 23 augustus is er van 10-17u een antiquarische boekenmarkt op het Stadsplein in Amstelveen. In zo'n 55 kramen worden boeken aangeboden die variëren van oude kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis. Romans, naslagwerken, boekenweekgeschenken, topografische werken, kunst en architectuur, kookboeken, oude strip- en jeugdboekjes.

Inl 020-4020471 of 06-51768845.

BERGEN

Zomerconcert

In de Ruïnekerk vinden t/m 23 aug Zomerconcerten plaats met optredens van jong internationaal talent. Op het programma staat kamermuziek en de bijna dagelijks gegeven concerten beginnen om 20u30.

Inl 072-5821300 en info@hollandmusicsessions.com of www.hollandmusicsessions.com

BEVERWIJK

Beelden

Zo'n 23 kunstenaars exposeren hun werk in het historische park van de buitenplaats Akerendam te Beverwijk. Het 2,5 hectare grote park uit 1639 is voor het eerst door het publiek te bezichtigen. Tijdens de expositie is ook de beeldhouwer Eddy Gheress aan het werk zien. In de oranjerie zijn drankjes verkrijgbaar.

Beelden in Akerendam, Velserweg 20, Beverwijk van 24 aug t/m 5 oktober op za en zo van 13-17u en op Open Monumentendag, za 13 sept van 10-17u. Ook bezoek op afspraak. De toegang is gratis. Parkeren is mogelijk tegenover Akerendam op het Stationsplein. Inl www.stsvl.nl of 0251-260650.

LEIDEN

Boeken

Tot 31 aug zal de tentoonstelling Een onvermoeide arbeid komt alles te boven. David Bierens de Haan en zijn Bibliotheca Mathematica, Paedagogica en Biographica, te zien zijn. Ma-vr 8u30-22u; za 9u30-17u; zo 13u-17u. Leidse universiteitsbibliotheek Witte Singel 27. Inl 071-5272814 & http://ub.leidenuniv.nl/gids/index.html

UTRECHT

Zintuiglijke kunst

Blindgangers en voetzoekers is een tentoonstelling met kunstwerken die andere zintuigen prikkelen dan alleen het oog. Negen kunstenaars is gevraagd een werk te maken dat interessant is voor zowel goedzienden als visueel gehandicapten. Daarom worden door hun ontwerpen ook geluid, smaak, geur en tastzin aangesproken. Deelnemende kunstenaars zijn o.a. David Bade, Birthe Leemeijer, Tanja Smeets en Erik Weeda.

Blindgangers en voetzoekers. Voormalig gerechtsgebouw, Hamburgerstraat 28, Utrecht. 23 aug t/m 26 sept, di t/m zo 12-18u.

VOGELENZANG

Historie

Van nul tot nu, 2000 jaar historie van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Tentoonstelling met foto's, kaarten en gebruiksartikelen over voormalige boerderijen, natuur, recente vondsten en veldnamen in de duinen. In de Amsterdamse Waterleidingduinen, nabij het dorp Vogelenzang, is ook een kunstwandelroute uitgezet. Kunstenaars Toshikatsu Endo, Wapke Feenstra en Meschac Gaba lieten zich inspireren door de natuur, de geschiedenis en de drinkwaterfunctie van het duingebied. De wandelingen, die langs hun kunstwerken voeren, duren één of drie uur. Aanleiding voor de manifestatie is het 150-jarige bestaan van Waterleidingbedrijf Amsterdam.

T/m 30 oktober. (di-do van 9u30-16u, za en zo van 9-17u). Bezoekerscentrum De Oranjekom, 1-ste Leyweg 4. Kunstwandelroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Di t/m do 9u30-16u, za en zo 9-17u. Inl 023-5233595.