Oefenoverwinning van Oostenrijkers

Oostenrijk, op 6 september tegenstander van het Nederlands voetbalelftal in een kwalificatiewedstrijd in groep 3 voor het EK van volgend jaar in Portugal, heeft gisteravond een oefenwedstrijd tegen Costa Rica met 2-0 gewonnen.

Glieder benutte tien minuten voor rust een strafschop. Zijn vervanger Wallner verdubbelde de voorsprong halverwege de tweede helft. De Costa-Ricanen kregen twee mooie kansen, maar doelman Payer, normaal tweede keus, redde bekwaam. ,,Van Costa Rica winnen is een prima prestatie'', zei de Oostenrijkse bondscoach Krankl. ,,Ik hoop dat Europa er nota van neemt.''

In Stuttgart oefenden Duitsland en Italië tegen elkaar. De Italianen hadden aan een vroege bevlieging van Christian Vieri na een weergaloze combinatie met Del Piero en Totti, genoeg om de Duitsers te verslaan. Vieri schoot na ruim een kwartier raak. Even later had ook Del Piero succes, maar zijn treffer werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. In een boeiende wedstrijd zetten de Duitsers de Italianen onder zware druk. De Italiaanse doelman Buffon vertolkte een heldenrol. Daarnaast troffen de Duitsers paal en lat.

Frankrijk domineerde in Genève tegen Zwitserland. De Europese kampioen bracht veel meer klasse in het veld dan de Zwitsers en onderstreepte dat met doelpunten van Wiltord en invaller Marlet. Zidane regiseerde het duel voortreffelijk. De middenvelder kreeg een staande ovatie van het publiek toen hij in de 69ste minuut werd gewisseld.

Engeland won in Ipswich met 3-1 van Kroatië. Beckham uit een strafschop, Owen en Lampard troffen doel. Molnar scoorde tegen.