Laatste concert Rolling Stones in Nederland afgelast

Het zesde en laatste concert van de Rolling Stones in Nederland is gisteravond niet doorgegaan omdat zanger Mick Jagger door een verkoudheid keelpijn had opgelopen. Op doktersadvies wilde hij zijn stem sparen. De groep is gisteren teruggevlogen naar Engeland, waar zaterdag een tournee van negen avonden moet beginnen. Het is de bedoeling het afgelaste concert, in de Arena in Amsterdam, op 22 september in te halen. ,,We komen in september terug'', zegt Jagger in een persverklaring, ,,en zullen dan een Stones-show geven, die je niet gauw zult vergeten''. Of het optreden dan ook rechtstreeks te zien zal zijn op RTL4 – zoals gisteravond zou gebeuren – is nog de vraag. De uitzending moest de omlijsting vormen voor een trekking van de sponsorende Staatsloterij, die tevens 40.000 toegangskaarten had verspreid. ,,De nieuwe datum is een maandag'', aldus een woordvoerder. ,,Maar op maandag hebben we nooit een trekking.''