Homeopaten niet in wet BIG

Het is volgens het ministerie van Volksgezondheid uitgesloten dat homeopaten opgenomen worden in de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Vice-voorzitter De Munck van de beroepsvereniging van klassieke homeopaten NVKH pleitte hier gisteren voor. Eenmaal erkend als medisch beroepsbeoefenaar, zou de homeopaat op termijn medicijnen kunnen verstrekken. Dat mag nu niet, evenmin als het op voorraad hebben van homeopathische medicijnen en het verstrekken ervan aan patiënten. Dit alles gebeurt nu wel, op grote schaal, aldus De Munck. ,,De helende werking van homeopathie is nooit wetenschappelijk bewezen'', verklaart een woordvoerster van het ministerie. Het ministerie laat weten niet tegen de verboden praktijk op te zullen treden, daar het om ,,marginale hoeveelheden medicijnen gaat''.