Bariton Wilbrink (69) overleden

De Nederlandse bariton Hans Wilbrink is maandag op 69-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats München, waar hij sinds 1965 als Kammersänger verbonden was aan de Staatsopera van Beieren. Als vijfjarige begon Wilbrink te zingen in een katholiek kerkkoor, in 1954 won hij het Internationale Vocalistenconcours in Den Bosch en in 1955 won hij het ARD muziekconcours. Wilbrink was verbonden aan de Nederlandse Opera, waar hij onder meer in 1958 tijdens het Holland Festival de titelrol in Dresdens François Villon vertolkte. Wilbrink maakte internationaal carrière. In 1959 haalde Georg Solti hem naar de Opera van Frankfurt. In 1961 zong hij in het Engelse Glyndebourne de titelrol in Debussy's Pelléas et Mélisande. Hans Wilbrink was geliefd om zijn liederenavonden, zo zong hij hij in 1961 in ons land met Elly Ameling het Italienisches Liederbuch van Wolf. Wilbrink zou dit najaar jurylid zijn van het Internationale Vocalistenconcours in Den Bosch.