Van advies naar uitvoering

,,Ik ga van het geven van advies nu meer de uitvoerende kant op.'' Michael Griffioen (37) is sinds kort manager Interconnectivity en Regulatory Affairs bij Wanadoo Nederland. Bij het bedrijf, een dochter van France Telecom en een van de grootste internetserviceproviders van Europa, is Griffioen verantwoordelijk voor zowel de coördinatie met netwerkleveranciers als de belangen van Wanadoo op het gebied van de deregulering van de telecommarkt. Griffioen zal dus ook de contacten tussen Wanadoo en toezichthouders Opta en NMa onderhouden. De functie is nieuw en Griffioen is dan ook de eerste bij Wanadoo die een dergelijke combinatie van taken op zich neemt. Griffioen, die in Utrecht blijft wonen en dagelijks de reis maakt naar Amsterdam, heeft al bij een aantal telecombedrijven gewerkt. Zo was hij senior consultant bij Logica Consulting, met name op het gebied van regelgeving, manager network planning bij Enertel en begon hij zijn carrière bij Lucent Technologies, waar hij zich bezighield met de ontwikkeling van draadloze netwerken.

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf